RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Путін вигадав "план помсти" за Херсон, але в нього нічого не вийде: прогноз аналітиків

Країна-терористка Росія не зможе продовжити масовані ракетні обстріли критичної інфраструктури в України, як це було в жовтні, оскільки їй знадобляться місяці для накопичення потрібної кількості високоточних ракет.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

За словами військових аналітиків, російський диктатор Путін хоче вислужитися перед провоєнням табором у РФ, який виступає за ескалацію повномасштабної війни, і провести кампанію зі знищення української інфраструктури, тому що його рішення про відступ з правобережжя Херсонщини не на жарт розлючило деяких росіян.

Читайте також: Стало відомо, скільки в Росії залишилося сучасних ракет

Завадити путінській кампанії може те, що сили країни-агресорки РФ виснажені - у неї критично зменшився арсенал високоточної зброї, тому відновити темп масованих обстрілів України, який був у середині жовтня, не вдасться. Така ситуація посилюватиме критику Путіна з боку агресивно налаштованих росіян.

Водночас варто зауважити, що російське окупаційно-терористичне військо все ще може завдавати шкоди українській критичній інфраструктурі, але вона буде не настільки довготривалою й незворотньою, як того прагнуть у Кремлі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-терористка Росія завдала удару по критичній інфраструктурі на Вінничині.