RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Тільки не в холодильнику: як зберегти зелені помідори свіжими до Нового року

При правильному підході, врожай можна зберегти на всю зиму навіть у квартирі. Якщо зібрати зелені помідори, то можна забезпечити себе овочами до Нового року.

"Апостроф" розповідає, як правильно зберігати зелені помідори.

Їх у жодному разі не можна тримати в холодильнику, тому що при низькій температурі томати втратять здатність до дозрівання. Для зберігання найкраще відбирати плоди, які вже побіліли – вони вже отримали все від куща і далі тільки дозріватимуть.

Однак зелені помідори, хоч і не будуть такими смачними, коли дозріють, зберігаються довше. Ідеальна температура для їх зберігання - +12 градусів та трохи вище. Для дозрілих помідорів найкращі температурні параметри - +10 градусів.

Читайте також: Як правильно зберігати виноград вдома, щоб ягоди довше не псувалися

Для зберігання потрібно брати здорові плоди, без ушкоджень та захворювань. Їх потрібно розсортувати за розміром. Великі та тонкошкірі томати псуються першими. Оптимальна вологість для помідорів 80-90%, а освітленість має бути мінімальною.

Важливо зібрати врожай до того, як температура повітря опуститься нижче за +4 градуси. В іншому випадку помідори втратять здатність до дозрівання. Їх також не можна мити, а ось плодоніжки потрібно прибрати.

Раніше "Апостроф" розповідав, як зберігати взимку яблука та груші, щоб вони не гнили і залишалися свіжими.