RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як сіяти буряки під зиму, коли город засипало снігом: корисні поради

Коли на землю випав перший сніг, настав час зайнятися посівом буряків під зиму.

Про те, як правильно сіяти буряк, розповіли в Ukr.Media.

Оптимальний період посіву цього коренеплоду з жовтня до кінця листопада в залежності від кліматичних умов. Надійний орієнтир - вишневі дерева: якщо з них опало листя, то можна починати.

Читайте також: Навіщо купати буряки в солоній воді: простий спосіб захистити врожай від гниття

Спочатку потрібно обрати місце на городі для буряків, наприклад, ту ділянку, де росли цибуля, гарбузові, бобові, конюшина. Водночас варто уникати грядок після капусти, шпинату, моркви й ріпаку.

Важливо, щоб обрана ділянка городу була високою, добре освітленою, борозни (глибина 3 см) підготованими заздалегідь, і тоді сніг точно не завадить бурякам.

Наступний крок - підготувати ґрунт. Прибрати всі бур'яни, каміння, корені попередників, зробити ґрунт пухким, удобрити його доломітовим борошном чи деревною золою, а також внести перегній або ж фосфати.

Як тільки на вулиці вдарять перші морози, можна починати висаджувати буряк. Насіння має бути сухим, ґрунт після посадки поливати не треба, а навпаки його слід вкрити сухою і теплою сумішшю землі, піску, перепрілого компосту (1:1:1) та внести 3 см мульчі (сухий торф), вкриваючи це все ялиновим гіллям.

Раніше "Апостроф" повідомляв про місячний календар на листопад 2022 року.