RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибір портативної газової плитки: на що звернути увагу та які зараз ціни

При виборі портативної газової плитки, яка знадобиться при тривалих відключеннях світла, треба звернути увагу на систему безпеки, витрати палива, ширину варильної поверхні, наявність п’єзопідпалу та регулювання, вагу, а також на балони до плитки. Водночас вартість на них значно зросла через великий попит.

Про це повідомляє Finance.ua.

Читайте також: Як розігріти або приготувати їжу, коли немає світла та газової плити: чотири лайфхаки

Одразу щодо вартості, то вона піднялася майже вдвічі. Ціна на портативні газові плитки на даний момент починається від 1 700 до 3 тисяч грн. Раніше її можна було придбати за менше тисячі гривень.

Якщо вирішали купити, то варто звернути увагу на наступні параметри плитки.

Система безпеки

Портативна плитка має захист від неправильної установки балона до неї, а також підвищеного тиску і витоку газу. Тому її можна використовувати у приміщенні, хоч і уважно слідкувати за нею. Треба обирати ту плиту, яка виділяє мінімум чадного газу.

Витрати палива

У техпаспорті можна знайти дані про витрату палива при користуванні. Тобто вказано час, коли закипить літр води. Чим нижчий показник, тим більше витрачатиметься газу.

Потужність

На один кілограм їжі витрачається 1 кВт. Середнє споживання їжі для дорослих - пів кілограма. Тому, наприклад, на двох людей у квартирі потрібно брати плиту потужністю 1-1,5 кВт.

Ширина варильної поверхні

На широкій поверхні можна приготувати за один раз більший об'єм їжі. Тому чим більше родина, тим ширше повинна бути плитка.

Наявність п’єзопідпалу та регулювання

П’єзоелементом запалюється вогонь лише за одне клацання. Також треба уточнити, чи має плита ручне регулювання полум’я, тому що без регулювання буде складніше щось приготувати та витрата пального буде завелика.

Вага

Туристичні газові плитки важать 0,8-5 кг. Це важливий показник саме для тих, хто бере її у похід, а в квартирі це не важливий показник.

Балони

Найкомпактнішим газовим плиткам треба цанговий балон на 400 мл, який вставляють у корпус виробу. Паливо - суміш пропану з бутаном, тоді можна досягти більш високої температури полум’я.

Нагадаємо, в Україні частіше почали вибухати туристичні газові плитки. Тому "Апостроф" підготував інструкцією, як ними безпечно користуватися.