RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Заряджання телефону від пальчикових батарейок: як це зробити

В Україні постійно діють відключення електроенергії внаслідок терористичних атак з боку РФ. У таких умовах варто знати про альтернативні способи освітлення, опалення й звичайно ж заряджання гаджетів.

Технофан розповів, як зарядити телефон від батарейок.

Усі знають, що найкращий спосіб зарядити телефон без електроенергії - це скористатися павербанком. Однак і сам павербанк потребує зарядки, тому в критичній ситуації можна подумати й про інші варіанти.

Читайте також: Чому смартфони швидко розряджаються на морозі та як захистити від переохолодження

Зокрема, телефон зарядиться і від звичайних батарейок, для цього знадобиться:

  • батарейка формату АА (вона не повинна перевищувати напругу 5,5 V);
  • стабілізатор напруги (плата);
  • два звичайні дроти;
  • кабель зарядки.

Сучасні телефони заряджаються від напруги 5V та струму 100 mA, тоді як батарейка АА видає тільки 1,5V. Проте підключення до неї стабілізатора одразу дасть напругу в 5V.

Спочатку слід підготувати стабілізатор: на платі є USB-вхід, світлодіод, роз’єм плюс і мінус. Треба припаяти два дроти до роз'ємів (червоний до +, синій до -), а потім підключити батарейку до дротів.

Один із дротів, який приєднаний до "плюса", треба піднести до відповідної позначки на батарейкі. Таке ж повторити з "мінусом". Індикатором того, що все правильно зроблено, слугують світлодіоди, які мають засвітитися на платі. І насамкінець варто закріпити дроти на батарейці ізольованою стрічкою, підключили кабель до входу USB на платі та підключити телефон до зарядного пристрою.

Раніше "Апостроф" писав про топ-10 мобільних додатків, які найбільше розряджають телефон.