Активізація попиту напередодні Нового року дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву й на даний час цей овоч вже майже утричі дорожчий, ніж рік тому, й це ще не межа.
Про це пише ресурс Seeds.
Сьогодні фермери готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-20 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня й зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті якісної моркви.
Читайте також: Деякі страви стали дорожчими вдвічі: як змінилася вартість новорічного столу в Україні
Експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті овочів високої якості, які закуповують для тривалого зберігання.
Наразі більшість українських господарств призупинили продаж коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін, заклавши основний обсяг врожаю на зберігання, а на реалізацію пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція на ринку дещо обмежена.
При цьому виробники планують надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту, зазначають фахівці.
Нагадаємо, що через постійні відключення світла ціни на харчові продукти в Україні найближчим часом можуть зрости на кілька відсотків.