RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Повістки на авто "швидкої" в Одесі: у військкоматі озвучили свою офіційну позицію

Через повномасштабну війну з російськими окупантами в Україні триває загальна мобілізація – в Одесі широкого розголосу набув випадок, де співробітники військкомату переміщалися містом на автівці швидкої допомоги.

Одеський військкомат прокоментував це відео на Facebook-сторінці.

Так, у соцмережах місцеві жителі писали, що потенційних призовників забирають прямо з вулиць та одразу везуть до центру комплектування та соцпідтримки (військкомати).

Читайте також: Вручення повісток на вулицях: наскільки законна їхня роздача працівниками ЖЕКів

Водночас представники Одеського обласного центру комплектування та соцпідтримки наголосили, що автівка з відео єдина в усьому місті та передавалася установі задля використання її, як вантажно-пасажирського мікроавтобуса. При цьому медичне обладнання, устаткування автівки, як спеціалізованої, було демонтовано власником ще до передачі.

У військкоматі додали, що рішення про використання авта, як транспортного засобу для заходів з оповіщення громадян було прийнято керівником і викликало резонанс у суспільстві. Втім, це не було протизаконно.

Проте, з метою уникнення подібних резонансів та подальших провокацій автомобіль із зовнішніми ознаками швидкої медичної допомоги в заходах оповіщення надалі не використовуватиметься.

Раніше ми писали, з яких трьох причин можна ігнорувати вручення повістки у військкомат.