Мета - "розгойдування Закарпаття": російська пропаганда запускає в мережі нову кампанію

Російські інтернет-тролі отримали нове завдання та оголосили рейди на українські телеграм-канали з відкритими чатами для обговорення, головними темами яких стали "розхитування Закарпаття" та переорієнтування хейту українців від РФ в бік Угорщини, яка погрожує накласти вето на можливі санкції ЄС проти російської ядерної енергетики.

Про це інформує міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm.

У відкриті чати каналів засилаються провокатори, які мають писати українською мовою, щоб провокувати інших коментаторів на обговорення провокативних новин чи вигаданих чуток.

Читайте також: ЄС втомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана

InformNapalm оприлюднив приклад "темника", на якому помітно, як Росія намагається створити внутрішню напругу в українському суспільстві, спровокувати побутові сварки, які в подальшому можуть стати навіть інформаційними приводами для політичної напруги.

У спільноті закликають бути обережними та враховувати підступну тактику росіян й закликають проводити відповідну "просвітницьку роботу" серед друзів та колег.

Також волонтери наголошують, що ворог України - Росія, через агресію якої страждають усі громадяни та мешканці країни.

Нагадаємо, що посла Угорщини викличуть на "відверту розмову" у Міністерство закордонних справ після зневажливого висловлювання угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана на адресу України.