RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

Гарні, але небезпечні: які жіночі імена можуть притягнути до дитини біду

Існують жіночі імена, які можуть чинити не надто сприятливий вплив на своїх володарок. Спеціалісти радять подумати, перш ніж називати донечок такими стародавніми іменами: Варвара Римма, Інна, Ксенія, Аліна, Клавдія та Олеся.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Не вдарить у спину: чотири імені чоловіків, від яких не варто чекати зради

Варвара

Як свідчить легенда, римляни називали варварами іноземців, оскільки їм тільки й вчувалося: вар-вар-вар. За іншими значеннями – дика або нецивілізована.

Римма та Інна

Примітно, що християни рідко називають своїх дочок імена Римма та Інна, тому що, виявляється, вони чоловічі. Відомо, що колись жили двоє чоловіків, які померли за віру. Чому ці імена стали жіночими – донині залишається загадкою.

Ксенія й Аліна

Ксенія та Аліна мають значення "гостя". За деякими варіантами стародавніх мов "гостя" прирівнювалась до "чужої". Чи варто від народження знати, що дочка стане чужою - риторичне питання.

Клавдія

Зараз Клавдіями дівчаток майже не називають, попри шляхетне давньоримське походження. Може правильно й роблять, тому у перекладі з давньоримської означає "кульгавий".

Олеся

У перекладі зі старослов'янської мови дане ім'я означає "дівчина з лісу". Хоч ніби нічого страшного, проте за слов'янськими переказами, ліс переповнений усілякими духами.

Раніше "Апостроф" писав про жіночі імена, люди названі якими будуть жити під захистом янголів.