RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Експерт закликав позбавити Балогу мандата та відкрити справу про держзраду через його заклики домовлятися з путіним

Народний депутат Віктор Балога висловив бажання домовлятися з путіним у разі обрання президентом та закликав відокремити Донбас.

За такі дії необхідно позбавляти мандата та "виписувати" держзраду, написав у Facebook політичний експерт Олексій Голобуцький.

"Балога запропонував домовлятися з путіним: це позбавлення мандата та держзради... Колишній "господар Закарпаття", Балога, близький друг Медведчука, запропонував домовлятися з Путіним. Якби він був президентом України, так би й зробив, каже", - зазначає Голобуцький.

За словами Голобуцького, після того, як він підняв старі повідомлення із соцмереж Балоги, то побачив підстави для звинувачень у держзраді та позбавленні мандату.

"Підняв його старі повідомлення. А там – тупо все. Немає тільки фотографії паспорта громадянина Росії. Тут вам і пропозиція від Балоги провести референдум на Донбасі, і "дати окупованим територіям пожити 15 років" та багато іншого. Наскільки мені відомо, публічні заклики від'єднати території України підпадають під держзраду, не говорячи вже про позбавлення мандату", - пише Голобуцький.

Експерт зазначає, що багаторічну позицію Балоги можна було б списати на недалекоглядність, якби не дружба з Медведчуком, не посада в уряді за президентства Януковича і якби не роздування дипломатичних конфліктів на Закарпатті.

"Всі балогіни "Дайте Донбасу пожити самостійно" одразу підхоплюють російські медіа із заголовками: "впливові українські олігархи пропонують референдум на Донбасі" і так далі. За це необхідно позбавляти мандата і виписувати держзраду. Поки ж правоохоронці та парламент думають, Україна змушена такими відео від чинного народного депутата країни, що воює", - резюмує Голобуцький.