RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Дефіцит потужності зростає: у двох областях застосовують аварійні відключення світла

Україна продовжує жити в умовах періодичного відключення електропостачання через масовані ракетні атаки російських окупантів на об'єкти критичної інфраструктури – станом на 6 лютого дефіцит потужності в енергосистемі дещо зріс, а аварійні відключення світла застосовуються у двох областях.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Передусім, це пов'язано із поступовим зниженням температури повітря за вікном по всій Україні, а також із початком нового робочого тижня.

Читайте також: Без електрики навіть влітку: скільки ще можуть тривати відключення світла

Зазначається, що мережеві обмеження цього дня зберігаються в Одеській та Київській областях, а також у столиці. Зокрема, злам на підстанції в Одесі стався через пошкодження обладнання внаслідок ракетних атак. При цьому сама аварія сталася не в період атак, а внаслідок значних пошкоджень та виснаження технічного ресурсу.

"У посиленому режимі ведуться ремонтні роботи на всіх енергооб’єктах Одеської області, які постраждали від російських атак. Наразі зусилля сконцентровані на одному з об’єктів, який дозволить прискорити відновлення електропостачання Одеси та Одеського району", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що до всіх обленерго було доведено ліміти споживання електроенергії на всю добу, які були збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. У разі їх перевищення, будуть застосуватись аварійні відключення, проте наразі перевищення лімітів не фіксується.

Нагадаємо, графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту, кожен обленерго у своєму регіоні складає самостійно. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Раніше ми писали, що на несправедливі відключеннясвітла можна поскаржитися.