RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Росія на це явно не піде, а просуватиме свій план: політолог розповів, як Україна звільнить захоплені землі

Згода на переговори та умови, на яких Росія може на них піти, повністю залежать від ситуації на фронті. Україна і Захід та країна-агресорка мають діаметрально протилежні позиції після того, як має закінчитися війна.

Про це заявив російський політолог, екс-депутат Держдуми Сергій Марков.

За його словами, заяви про застосування ядерної зброї почали звучати після того, як Захід почав активно слати в Україну озброєння.

"Американці сподіваються, що українська армія завдасть поразки російській, і Росія піде на переговори на умовах напівкапітуляції. Вони ділять райони умовно на три частини. Протягом кількох днів Росія має піти з Херсонської та Запорізької областей, протягом кількох місяців російські війська мають піти з Донецька та Луганська, і протягом 2-3 років Росія має піти з Криму. Тобто якийсь перехідний період", - розповів він.

Марков додав, що згідно з цим планом, у Херсонську та Запорізьку області українські війська входять одразу, у Донецьку та Луганську – дають кілька місяців, щоб проросійське населення могло виїхати. А в Криму має бути перехідний період, чи міжнародна адміністрація.

Читайте також: Під виглядом переговорів: аналітики розкрили черговий підлий план Путіна

Однак він зазначив, що Росія на це явно не піде, а просуватиме свій план, озвучений постпредом РФ в ООН Василем Небендзєю.

"План полягає в тому, що не повинно бути жодної загрози для Росії з боку України. І що є загрозою для Росії - вирішує сама Росія. Ну і всі російськомовні громадяни повинні мати рівні права і має припинитися їх дискримінація. Це означає, що нам не важливо територію України захопити, скільки важливо, щоб Україна мала нейтралітет", - заявив Марков.

Він уточнив, що це означає, що Україна не тільки не повинна вступати до НАТО, а й усі структури НАТО мають піти з України. Демілітаризація – все важке озброєння має піти з України. "Система терору" та всі "фашистські організації" повинні бути заборонені - що вважати фашистською організацією має визначати Росія.

"Російська мова повинна мати статус другої державної. Всі прихильники "дружби з Росією", які зараз у в'язниці, повинні з в'язниць переміститися до парламенту, щоб отримати таку можливість проводити цю політику. Це наш підхід. Але зрозуміло, що Україні це не потрібно. Україна сподівається вирішити все військовим шляхом. І між цими крайнощами ситуація балансуватиме виходячи з того, хто досягне військового успіху", - виклав екс-депутат Держдуми "мрії" країни-агресора.

Крім того, за його словами, є ще й "корейський варіант" – просто зупинити бойові дії у ситуації, яка є зараз.

"Але Україна та Захід проти, звичайно", - резюмував Марков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов назвав умову, необхідну для остаточної перемоги над Росією.