RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україна отримає французькі бойові машини АМХ-10Р: фото та головні характеристики

Німецькі танки Leopard прибудуть до нашої країни не пізніше останнього тижня березня, а Франція передасть Україні 25 знятих з озброєння броньованих машин AMX-10P, які забезпечують захист екіпажу від вогню стрілецької зброї та уламків артилерійських снарядів малого калібру. Лобова броня корпусу здатна витримати вогонь бронебійними снарядами з 23-мм автоматичної гармати ЗУ-23-2 та по колу з кулемета КПВТ калібру 14,5 мм.

Про передачу AMX-10P повідомив журналіст французького видання L'opinion Жан До Мерше.

Бойове відділення БІП оснащене двомісною вежею "Toucan II". Вона встановлена зі зміщенням вліво по осі машини. У кормовій частині корпусу розташоване десантне відділення на вісім солдатів з індивідуальними складними сидіннями, пише "Мілітарний".

Основне озброєння АМХ-10Р складається з 20-мм автоматичної нарізної гармати GIAT М693 та спареного з нею 7,62-мм кулемета AANF1. Наведення озброєння здійснюється за допомогою електричних приводів або вручну. Гармата відрізняється подвійною системою зарядки, що дозволяє навіднику вибирати тип боєприпасу - осколково-фугасний або бронебійний.

Читайте також: "Рамштайн-9": три ключові результати для України

Гармата М693 дає змогу вести ефективний вогонь на відстань до 1500 метрів. Бронебійний снаряд має початкову швидкість 1300 м/с і на відстані 1000 метрів пробиває броньовану плиту завтовшки 20 мм. Він може вражати радянські БМП-1/2 та інші легкоброньовані машини. Однак системи стабілізації озброєння немає і вразити ціль без зупинки практично неможливо.

АМХ-10Р має дизельний двигун Hispano-Suiza HS 115 і може розвивати швидкість до 65 км/год. Також БМП здатна пересуватися у воді.

Раніше "Апостроф" розповідав, що Україна отримає мобільні комплекси ППО.