RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стосується безробітних або малозабезпечених: держава виплатить українцям по 100 тисяч

У Міністерстві соціальної політики заявили про перезапуск програми, спрямованої на підтримку офіційних безробітних та малозабезпечених.

Така інформація з'явилася на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Читайте також: В Україні урізали виплати безробітним: з чим це пов'язано

Там пояснили, що йдеться про поновлення програми "Рука допомоги", яка передбачає виділення кредитів на відкриття чи підтримку бізнесу. Люди, які не мають роботи, та малозабезпечені можуть отримати суму на "власну справу" до 100,5 тисяч гривень.

Програму розробили у 2016-2018 роках та запустили у пілотному режимі у кількох областях, але через війну зупинили. На її реалізацію виділили 9,6 млн грн.

Там пояснили, що кредит безвідсотковий і надається на три роки. Його можна повернути двома способами: або одним платежем впродовж 30 днів після закінчення трирічного строку від дати його отримання, або достроково, частинами відповідно до графіка, погодженого центром зайнятості.
Для участі у програмі:

  • треба бути безробітним чи малозабезпеченим
  • мати бізнес-план;
  • не мати проблем із законом у минулому.

"Для отримання такої допомоги людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого центру зайнятості. Там подати до створеної при центрі зайнятості Комісії з питань надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї заяву про надання фінансової допомоги, бізнес-план, довідку про несудимість", – зазначили у відомстві.

Комісія має винести вердикт. У разі позитивного рішення, громадянин має створити компанію та зареєструватися як фізична особа-підприємець упродовж 30 календарних днів з дати отримання повідомлення.

Раніше "Апостроф" писав, що з нового року деякі види соціальної допомоги від держави більше не нараховуватимуть автоматично.