RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чому Росія не обстріляла Україну в річницю війни: у РНБО назвали просту причину

Російське окупаційне військо змінило тактику завдання ракетних ударів, зокрема відмовилося від масованого обстрілу на роковини повномасштабної війни - 24 лютого. Цьому є просте пояснення: РФ береже ракети, бо їх залишилося небагато.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "РБК-Україна".

Країна-терористка Росія наразі має обмежені можливості для масованих ракетних ударів по Україні через вичерпування ресурсів.

Читайте також: Стріляють далі, ніж HIMARS: що відомо про українські ракети "Вільха" - відео

"Спроможності, які були у Росії ще на 24 лютого 2022 року, і спроможності зараз, що стосуються можливості нанесення масованих ударів, вже зовсім інші. Ми неодноразово говорили, щоу Росії лишається не так багато високоточних ракет, якими вони раніше вбивали наших дітей, жінок, цивільне населення. Вони бережуть ракети", - сказав Данілов.

За його словами, жодні дії російських окупантів, які прив'язані до визначених дат, не впливають на обороноздатність України та міць ЗСУ.

"Вони відмовилися від обстрілів саме 24 лютого.Але це ж не значить, що вони відмовились від війни.Вони її ведуть, кожного дня здійснюють терористичні напади на наші міста - на Харків, Херсон та багато інших міст, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Ракети долітають до Хмельницького та інших наших міст", - наголосив секретар РНБО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, навіщо Росія почала використовувати фальш-цілі під час обстрілів України.