RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чим соцмережі небезпечні для підлітків: 5 основних причин

Соціальні мережі можуть приносити багато користі підростаючому поколінню, але також потенційно можуть дуже нашкодити підліткам. Є щонайменше п'ять загроз, які несуть у собі соцмережі.

Про це повідомляє Child Mind Institute.

Читайте також: Відволікайте від смартфона: чим зайняти школяра під час весняних канікул

Для того, щоб запобігти негативним наслідкам від використання соцмереж, важливо батькам переконати підлітків дотримуватися правил безпеки в Інтернеті, контролювати їх час у соцмережах по можливості, а також проконсультуватися з психологом або іншим фахівцем, якщо виникають проблеми.

П'ять головних небезпек соцмереж

  1. Кібербулінг. Підлітки можуть зіткнутися з кібербулінгом, коли вони зазнають морального чи фізичного насильства у соціальних мережах. Він може викликати серйозні емоційні та психологічні проблеми для незміцнілої психіки.
  2. Розповсюдження особистої інформації. Підлітки можуть розповсюджувати свою особисту інформацію, таку як фотографії, телефонні номери, адреси тощо. Це може призвести до небажаних наслідків: крадіжка особистої інформації, фішинг, шахрайство та інші види інтернет-злочинів.
  3. Вплив на самооцінку. Підлітки можуть порівнювати своє життя з життям інших користувачів соціальних мереж, що може спричинити почуття неповноцінності, тривоги та депресії.
  4. Залежність. Підлітки можуть стати залежними від соцмереж, витрачаючи на них багато часу та зменшуючи час на інші важливі речі, такі як навчання, сімейні відносини та друзі.
  5. Нестача конфіденційності. У соцмережах не завжди забезпечується повна конфіденційність, і особиста інформація може потрапляти до рук непорядних людей. Це може призвести до небажаної реклами, крадіжки особистих даних або інших проблем.

Раніше "Апостроф" розповідав, коли розпочнуться та закінчаться весняні канікули в українських школах.

  • Вас також може зацікавити:

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Українці висловилися про своє ставлення до російської мови в школах: результати опитування

Смартфон для школяра: що вибрати, щоб девайс допоміг у навчанні