Гірші від зеків "Вагнера": в'язні у Рівному виманювали гроші з родичів військовополонених ЗСУ

Деколи цинізм охочих заробити на війні та горі, не має меж. Так, Служба безпеки та Нацполіція ліквідували на Рівненщині шахрайську схему виманювання грошей у родичів зниклих безвісти військових.

Про це повідомили у СБУ.

Читайте також: Перевірте двічі: як не потрапити до рук шахраїв під час переказу коштів

Організаторами виявились троє ув'язнених місцевої виправної колонії, які відбували покарання за тяжкі злочини. Вони знаходили в інтернеті людей, які розшукують своїх близьких, учасників бойових дій та представлялися їм військовослужбовцями.

Потім за гроші пропонували свою "допомогу" у встановленні місця перебування та стану здоров'я зниклих воїнів або навіть звільнення їх із полону.

За це вони просили від 3 до 100 тисяч гривень. Сума залежала від емоційно-психологічного стану потерпілих та фінансових можливостей.

Гроші просили переказувати на банківські картки знайомої одного із ув'язнених.

Під час обшуків за місцем відбування покарання та за адресою проживання знайомого одного із ув'язнених правоохоронці вилучили мобільні телефони та планшети, майже 2 десятки сім-карток різних мобільних операторів, на які були зареєстровані фейкові акаунти та з яких зловмисники дзвонили потерпілим, п'ять банківських карток, на які надходили гроші від потерпілих, записи із підтвердженнями незаконної діяльності.


Продовжується розслідування щодо притягнення винних до відповідальності. Заходи проводилися співробітниками СБУ у Рівненській області та Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше "Апостроф" публікував поради, як захистити банківські картки від шахраїв.

  • Вас також може зацікавити:

Ворожка з Instagram "розвела" дівчину на 67 тисяч гривень: фото

Виманювали гроші у родичів загиблих українських воїнів: СБУ викрила банду шахраїв, фото

Шахраї "заробили" на пенсіонерах мільйон гривень: у чому суть схеми