Історія про порятунок ведмежати отримала сумне продовження: матір-ведмедицю підступно вбили. Фото

Мати-ведмедиця врятованого на території Ужанського національного парку ведмежати була вбита в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України. Малечу врятували жителі села Домашин, куди прибилася голодна тваринка, а про його долю потурбувалися десятки небайдужих.

Ця інформація оприлюднена на офіційній сторінці Ужанського національного природного парку.

Читайте також: Знущання над тваринами: деталі скандалу з дельфінарієм "Немо" та морськими котиками в номері готелю

"В результаті проведеної роботи отримано інформацію, яка дає підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України", - йдеться у повідомленні.

Також в адміністрації парку звинувачують посадовців Державної прикордонної служби України в організації та проведення незаконного полювання на землях природно-заповідного фонду на постійній основі.

Раніше представники нацпарку за допомогою природоохоронців знайшли та прихистили ведмежа, яке самотньо блукало поблизу Костринської громади на Закарпатті.

Пригода сталася саме на Великдень, 16 квітня. Долею малюка опікувалися десятки людей та спеціалістів природоохоронних організацій. Тваринка наразі перебуває в реабілітаційному центрі бурого ведмедя Національного природного парку "Синевир" , оскільки планується подальший трансфер ведмежати до одного з європейських центрів, які мають досвід реабілітації ведмежат, з подальшим їхнім поверненням в дику природу за місцем вимушеного вилучення. Така згода вже отримана від грецької недержавної організації ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS.

Українці з обуренням відреагували на повідомлення фахівців парку і запропонували прикордонникам інші місця, де вони зможуть потренуватися у стрільбі і допомогти Україні очистити землю від окупантів.

Раніше вчені повідомили, чому коти практично не реагують на людину.

Вас може зацікавити:

Війна торкнулася кожного: зворушливі історії про хвостатих до Дня котів, фото й відео

Одружився з француженкою: кіт Степан і його кохана Стефанія отримали свідоцтво про шлюб

Кіт Степан з Харкова повернувся в Україну і розпочав важливу справу для порятунку тварин