RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Голову "Вінницяобленерго” Андрія Поліщука звинуватили в організації схеми з електромережею - ЗМІ

Керівники ПАТ "Вінницяобленерго" Андрій Поліщук та Костянтин Григоришин втрапили у скандал – їх звинуватили в організації махінаційної схеми з електромережею та у злочинній змові з низкою вінницьких підприємств.

Про це йдеться в матеріалі видання "Народна правда".

Як зазначається, учасниками інциденту є депутат обласної ради, гендиректор ПАТ “Вінницяобленерго” Андрій Поліщук та власник підприємства, російський олігарх Костянтин Григоришин.

Так, Поліщука звинувачують в організації злочинної угоди із низкою вінницьких підприємств, схема якої будується на тому, що прилад обліку електроенергії нараховує лише одну фазу, замість трьох, за рахунок чого відбувається недолік струму через трансформатори. Ця махінація призводить до додаткових втрат електроенергії, що в результаті впливає на значне подорожчання вартості тарифу для населення та юридичних осіб.

Журналісти повідомляють, що за подібною схемою працюють наступні підприємства: могил-подільський спиртовий завод, ТРЦ Plaza Park, завод "Аналог", Немирівський млин-завод і багато інших підприємств та компаній.

У матеріалі вказано, що одне з підприємств, яке працює за злочинною схемою є "Вінницька макаронна фабрика", власником якої є рідний батько Поліщука.