RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

"Зниклі" мічені купюри та припинення трансляції з суду: останні подробиці у справі Князєва

Прокурори САП досі не знайшли тисячі доларів, які були передані як хабар затриманому екс-голові Верховного Суду Всеволоду Князєву, тому його слід тримати під вартою і без дозволу ВСП. Своєю чергою, ВСП закрив трансляцію розгляду цього питання.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Судово-юридичну газету".

Читайте також: Хто очолив Верховний суд замість Князєва: названо прізвище

Вищий антикорупційний суд 17 травня заслухав скаргу адвокатів зараз вже ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва на його затримання. На їхню думку, затримання Князєва не було законним, як і незаконне його подальше утримання в ізоляторі тимчасового тримання. Але, на думку прокуратури, такі є підстави.

"Підставою для цього було виписано контроль за скоєнням злочину 3 травня, в ході якого зафіксовано факт огляду та ідентифікації та вручення заздалегідь ідентифікованих грошових коштів на суму 1 348 тисяч доларів США. Проте більша частина "мічених" купюр із загальної суми наданих як неправомірна вигода коштів, досі не знайдена, хоча було проведено близько 30 обшуків, тобто було достатньо підстав для затримання Князєва без дозволу Вищої ради правосуддя", - заявив начальник відділу САП Олександр Омельченко і додав, що під час обшуку за місцем проживання Всеволода Князєва вилучили заздалегідь ідентифіковані кошти ("мічені" купюри) у сумі 450 тисяч доларів США.

Своєю чергою, Вища рада правосуддя (ВРП) припинила трансляцію засідання з розгляду подання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання під вартою судді Всеволода Князєва. Екс-голова ЗС та його адвокати не хочуть трансляції, тому що на засіданні можуть бути розголошені його особисті дані та дані членів ВСП.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що більшість суддів на Пленумі Верховного Суду підтримали висловлення недовіри голові ЗС Всеволоду Князєву.

Вас також може зацікавити:

Працювала схема "хабар - потрібне рішення": у САП підтвердили затримання голови Верховного Суду

НАБУ оголосило у розшук екс-керівника Фонду держмайна Сенніченка - деталі

Корупціонери на митниці щомісяця крали до 10 мільярдів гривень