У Рівному повістку вручили 8-річному хлопчику: в ТЦК пояснили, як таке сталося

У Рівному, де прикордонники затримали ухилянта, представники військкомату виписали повістку чоловіку, який вже півтора року служить у ЗСУ й документ вручили 8-річній дитині військовослужбовця, скориставшись тимчасовою відсутністю матері.

Про це інформує місцеве видання "Рівненські новини".

Повернувшись додому, жінка поскаржилася на свавілля працівників ТЦКСП, які залишати повістку хлопчику, доклавши саме "запрошення" та довідку з військової частини про те, що її чоловік дійсно служить у ЗСУ з 1 березня 2022 року.

Читайте: "Білий квиток" не допоможе: кого з чоловіків можуть мобілізувати у червні

Як, у свою чергу, інформує ТСН, речниця Рівненського обласного військкомату прокоментувала ситуацію, що склалася.

Вона зазначила, що після повномасштабного вторгнення Росії, чоловік, якому призначалася повістка, прийшов до іншого ТЦК, не за місцем реєстрації, та був призваний до лав ЗСУ із нього. Але ця інформація тоді не надійшла до військкомату, до якого приписаний чоловік.

У той же час, як повідомили у військкоматі, насправді хлопцю передали повідомлення з номером телефону на повістці з проханням, щоб дружина чоловіка зателефонувала до ТЦКСП для уточнення даних.

"Щодо ситуації, яка склалася, можна сказати наступне: військовослужбовці ТЦК, виконуючи свої обов'язки, прийшли з повісткою за адресою, де прописаний цей чоловік. Двері відчинила 8-річна дитина, яка була вдома сама. Дитина сказала, що тато служить. На повістці наш працівник написав свій номер телефону для того, щоб дружина цього громадянина зателефонувала. Це було зроблено для того, щоб дізнатися від жінки, з якого часу та в якій частині служить її чоловік, та внести ці дані в облікові записи. Тобто дитині був переданий записаний номер телефону" – розповіла речниця Рівненського ОТЦК.

Також вона розповіла, що військкомат вже поспілкувався з чоловіком й той не має претензій.

"Хочу зазначити, що дитині повістку ніхто не вручав – ми записали лише номер телефону та попрохали зателефонувати. Якби він був записаний не на повістці, а на клаптику паперу, то нічого б подібного не було. Варто додати, що працівники ТЦК не могли знати, коли повернеться жінка додому, тому не чекали її під дверима", – пояснила речниця ТЦКСП.

Нагадаємо, територіальні центри комплектування відмовляються забирати з поштових відділень рекомендовані листи, якими громадяни повідомляють про наявність відстрочки від мобілізації.

Вас може зацікавити:

Чи можна вручати повістки обмежено придатним: коментар юриста

Придатний, але любить поспати: в Україні засудили "креативного" ухилянта

Повістка "перетворюється" на смс: військкомати використовують нову хитрість при мобілізації