RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Києві чоловіків викликають у ТЦК: хто і куди має прийти до 29 червня

Після набуття чинності новим порядком військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів в Україні, в Оболонському районі Києва військовозобов'язаних, які ще не отримували персональні повістки, зобов'язали прибути у військкомат протягом 10 днів.

Відповідний документ опубліковано на сторінці Оболонського районного РТЦК та СП у Києві.

Читайте також: Військовий облік у 2023 році: які реквізити мають бути у повістці

Згідно з документом, до Оболонського військкомату мають з'явитися військовозобов'язані, які перебувають на території Оболонського району Києва по роботі чи іншими обставинами, але перебувають на обліку в інших ТЦК. Зробити це потрібно протягом трьох днів. Також указ зобов'язує органи державної влади, установи, підприємства та організації, що керують багатоквартирними будинками та головам правління ОСББ сповістити про це військовозобов'язаних.

Варто додати, що такий указ видається для уточнення військово-облікових даних військовозобов'язаних громадян України.

В Україні дев'ятий рік триває жорстока війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий призов військовозобов'язаного на військову службу. Це звичайний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Адже, якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Івано-Франківщині всі медичні установи зобов'язали тимчасово припинити планові госпіталізації військовозобов'язаних громадян України, якщо не мають згоди від територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Вас також може зацікавити:

Під Львовом блогер образив співробітників ТЦК: деталі скандалу

Придатний, але поспати любить: в Україні засудили "креативного" ухиліста

У Рівному повістку вручили 8-річному хлопчику: у ТЦК пояснили, як таке сталось