RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Учасник російських ток-шоу отримав посаду в Міноборони: реакція не змусила довго чекати

Учасник прокремлівських шоу Руслан Ригованов обійняв керівну посаду у Міноборони України. У відомстві, яке не раз опинялося в епіцентрі скандалів, заявили, що вже 1 липня 2023 року його було відсторонено від тимчасового виконання обов'язків.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Читайте також: Вкрали з бюджету понад 1 млрд гривень: колишнім топ – чиновникам Міноборони оголосили підозру

В оборонному відомстві заявили про те, що усунення сталося одразу після появи контраверсійної інформації про одіозного чоловіка.

Раніше інформацією про скандальне призначення поділився військовий Олег Симороз.

За його інформацією, саме Ригованов сприяв дерибану НВП "Голосіївський", будучи на посаді начальника відділу рекреації та заступника директора НВП "Голосіївський", він підписав низку так званих рекреаційних угод з особами, які захопили частину нацпарку та суттєво її пошкодили.

"Йдеться, зокрема, про нелегальне кафе на вул. Бударіна, власник якого - посадовий ексміліціонер Анатолій Ніколаєць, а також про мотузковий парк у 89 кварталі Святошинського лісництва, яким заправляють місцеві тітушки, очолювані соратником Олега Ляшка якимось Андрієм Махницьким," - розповів Симороз.

Він повідомив, що Ригованов очолив Департамент ресурсного забезпечення Міноборони України, показавши відповідний наказ міністра оборони Олексія Резнікова.

Зазначається, що Ригованов регулярно брав участь у телешоу кремлівських пропагандистів у Москві як "політичний експерт".

Хто такий Ригованов?

Згідно з даними аналітичного порталу "Чесно", у 2019 році він балотувався на посаду глави держави як безпартійний самовисуванець. У тому ж році балотувався у ВРУ 9 скликання за 207 округом (Чернігівська область) також як безпартійний самовисуванець. У 2015-2017 роках був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата 8-го скликання Наталії Веселової, яка також звинуватила його у виступах на телебаченні країни-агресора. Тоді між ними розгорівся серйозний конфлікт .

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, як в Україні під час війни на керівні посади повертаються старі кадри.

Вас може зацікавити:

Справа про закупівлю для ЗСУ: колишнім топ-чиновникам Міноборони повідомили про підозру

Адвокат Сергій Мітюрін: "Хто перешкоджав ЗСУ – Шаповалов, який забезпечував армію чи той, хто його "закрив"?

У чиновника Міноборони провели обшук: гроші зберігав у дивані