Житель Тернополя ухилився від мобілізації через страх: що вирішив суд

У Тернопільській області ухилянта засудили до одного року іспитового. Він не з'явився до військкомату через страх за життя.

Про це йдеться у вироку Гусятинського районного суду Тернопільщини.

Читайте також: Прикинувся сплячим далекобійником: на Волині прикордонники викрили столичного ухилянта, відео

Місцевий житель 6 квітня 2022 року пройшов лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби. 28 лютого 2023 року він отримав повістку, але не з'явився у військкоматі 10 березня для проходження служби за мобілізацією.

Чоловік визнав свою вину та розкаявся, а також активно співпрацював зі слідством. За його словами, він не прийшов до військкомату через погане самопочуття, але до лікаря не звертався. Військовозобов'язаний уточнив, що "відчував страх за своє життя та здоров`я, тому ухилявся від призову".

Райсуд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період). Ухилянта засудили до 3 років та 1 місяця ув'язнення та замінили даний термін на 1 рік іспитового.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, у Краматорському районі Донеччини затримали начальника одного з районних ТЦК та двох його підлеглих, які за 2-3 тисячі доларів оформляли фіктивні документи громадянам призовного віку для виїзду за кордон.

  • Вас може зацікавити:

Будуть видавати повістки трьох видів: що зміниться для призовників з 1 серпня

Вимагала 7 тис доларів за довідку: під Хмельницьким затримали посібницю ухилянтів

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ