RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Для чого в ліфтах вішають дзеркала: п'ять причин, про які не всі знають

У 21 столітті важко уявити багатоповерхові будинки без ліфтів, проте мало хто замислюється, навіщо в них обладнують дзеркала. На це є п'ять пояснень.

По це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: "З'їдають" красу і не тільки: чому не можна користуватися чужими дзеркалами

Причина № 1

Навіть в обладнаних ліфтами будинках людям не подобалося втрачати час, оскільки раніше вони рухалися дуже повільно. Саме з цієї причини у ліфтах почали встановлювати дзеркала. Пасажирам з'явилося, чим займатися - розглядати себе чи сусідів. Так виникала ілюзія, що час поїздки прискорюється.

Причина № 2

Ще одне пояснення - клаустрофобія, це коли виникає паніка у невеликому просторі, з нестачею повітря. Також у когось може бути страх висоти. Тоді як наявність дзеркала зменшує тривожність, створює відчуття більшого простору. Так, на підсвідомому рівні не виникає відчуття, що це - пастка.

Причина № 3

Також дзеркала створюють відчуття безпеки, коли сусіди - незнайомці. Так можна контролювати чужі рухи. Як кажуть психологи, наявність дзеркала має позитивний вплив на пасажирів і сприяє дотриманню норм поведінки. Примітно те, що у кабінках з дзеркалами - рідкісні випадки вандалізму. Адже людина бачить себе у відображенні і поводиться "пристойно".

Причина № 4

Щоб у ліфті не нудьгувати, дзеркало може допомогти відволіктися. Не надто приємно дивитися у порожню стіну, підлогу чи на сусіда. На телефон також не вдасться відволіктися, адже зв'язку там нема.

Причина № 5

Ще вагома причина - дзеркала допомагають людям на інвалідних візках підійматися на ліфті і без необхідності в ньому розвертатися. У нього можна легко заїхати та виїхати заднім ходом.

Раніше ми розповідали, як швидко відмити брудну плитку на кухні та у ванній кімнаті.

  • Вас також зацікавить:

Допоможуть залучити гроші: топ – 5 народних прикмет

Може статися нещастя: що не можна робити у п'ятницю ввечері

Як помити дзеркало без розводів, коли немає спеціального засобу