RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Витискали дитину в 4 руки: у Волочиську сталась жахлива ситуація під час пологів

У Волочиську Хмельницької області сталася кричуща ситуація під час пологів. Молода жінка звинувачує лікарів у недбалості та ділиться жахливими подробицями, за справу взялася поліція.

Про це розповів громадський діяч Андрій Смолій.

Читайте також: Медогляд перед школою та дитсадком: які потрібні довідки та щеплення

Для Тетяни Галущак це були перші пологи, вони із чоловіком дуже чекали побачити свого маленького сина. Жінка родом із Підволочиська, що на Тернопільщині, але вирішила народжувати у багатопрофільній лікарні Волочиська на Хмельниччині.

Вона звинувачує завідувача гінекологічного відділення лікарні Наталію Безух у неналежному виконанні професійних обов'язків, які призвели до тяжких наслідків – малюк опинився у комі.

Жінка розповіла про те, що медсестри постійно кричали, зауважували, що вона неправильно тужиться, навіть звучали фрази "зробити змогла, а народити не можеш".

Коли було дитину лікар ніяк не могла дістати, дві інші почали тиснути мені на живіт - прийом Крістеллера, який скрізь заборонений. Це вони робили двоє одночасно - вичавлювали дитину в чотири руки. , що я кричала від болю, нічого не сказати. Я просила кисню, оскільки не було чим дихати. А лікарі замість того, щоб дати кисневу маску, відливали мене водою і били по обличчю", - розповідає про пережите молода жінка.

Вона також розповіла про те, що під час спілкування з лікарем просила Кесарів розтин, але ці прохання були проігноровані.

Породілля розповіла, що малюка поклали їй на груди всього на кілька секунд, а потім забрали на стіл. Звідти почула фразу "адреналін та штучне дихання дитині". Згадує, що медики намагалися деякий час спричинити реаніматологів. Нарешті до дитини приїхав реанімобіль дитячої лікарні із Хмельницького. До їхнього прибуття дитині проводилися реанімаційні заходи. Після пологів сина забрали до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні у Хмельницькому. Дитину приєднали до апарату ШВЛ.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 частиною – тобто "Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником".

Породілля заявляє, що завідувачка Волочиського гінекологічного відділення лікарні була в неї вдома і вимагала забрати заяву та пропонувала гроші.

"Була особиста розмова з Безухою у мене вдома. Від лікаря та її колеги звучали фрази" ну написала ти заяву, а що далі?" Інший лікар наполягав, щоб ми забрали заяву. Мовляв, ви молоді, ще собі народите. "Життя на цьому не зупиняється". Погрожувала, що лікар Безух теж найме адвоката і їй за це нічого не буде. Тому домовляймося, – розповідає Тетяна.

Жінка вирішила не мовчати про все, що сталося з нею та детально описала свою історію у соціальних мережах. Там вже з'явилася велика кількість коментарів та реакцій від інтернет-користувачів.

Нагадаємо, раніше в Україні відбулася церемонія прощання із найменшою жертвою російського терористичного акту щодо Чернігова.

Вас також може зацікавити:

"Доктор, у мене болить": чому ВВК гребуть до армії хворих та інвалідів

Триває судовий процес: Спартак Субота розповів про наслідки скандалу з дипломами та освітою

Чоловік помер на 20 хвилин через помилку медсестри і запам'ятав побачене на все життя: ось його історія