Розкіш під час війни: українців обурив автопарк нардепів на майже $3 млн

Після повномасштабного російського вторгнення, коли прості українці всією країною збирають гроші на дрони та іншу військову техніку, деякі нардепи дозволяють собі жити в розкоші. Дехто із них придбав дорогі авто після 24 лютого та оформив у власність родичів або сторонніх компаній.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Так, народний депутат Василь Петьовка, прибув до парламентського засідання у 2022 році на автомобілі Volkswagen Touareg нового покоління. Цей кросовер був зареєстрований на назву ТОВ "Партнер", яке, власне, належить дружині депутата. За оцінками, схожий Volkswagen Touareg коштує приблизно 76 тисяч доларів. У своєму коментарі Василь Петьовка підтвердив власність цього автомобіля в декларації, але він не міг згадати його точну вартість.

Крім Volkswagen Touareg, у компанії дружини народного депутата Петьовки з'явилося кілька інших нових автомобілів у період з 2022 по 2023 роки. У вересні 2022 року це був Skoda Kodiaq (вартість від 38 тисяч доларів), а потім з'явилися Mercedes-Benz V 300d (вартість від 120 тисяч доларів), Mercedes-Benz G63 AMG (вартість від 221 тисяч доларів) і BMW X5 (вартість від 75 тисяч доларів).

Читайте також: Нардеп від "Слуги народу" купив розкішний маєток у центрі Києва під час війни: фото та відео

Інший депутат з фракції "Довіра", Андрій Кіт, з'явився під будівлею Верховної Ради на своєму Mercedes-Benz GLE 400d нового покоління, який випущений у 2022 році і коштує приблизно 84 тисячі доларів. Автомобіль офіційно зареєстрований на ім'я батька депутата у ПП "Агрофірма "Лугове" у лютому 2023 року. Окрім цього, у грудні 2022 року компанія також придбала нову Toyota Corolla, вартість якої стартує від 20 тисяч доларів.

Також серед членів фракції "Довіра" і Лариса Білозір. Вона прибула на засідання Верховної Ради на електрокросовері Tesla Model Y у версії Long Range Dual Motor, випущеному у 2022 році, що коштує 63 тисячі доларів. В жовтні 2022 року автомобіль було оформлено на брата нардепки. За словами Лариси Білозір, вона лише користується Tesla, і відповідну інформацію до декларації вона внесе, коли буде надіслано повідомлення про поновлення подання декларацій.

Нардеп "Слуги народу" Руслан Горбенко прибув до Верховної Ради на кросовері Mercedes-Benz GLS 400d, випущеному у 2020 році. Ціни на подібні автомобілі на вторинному ринку стартують від 90 тисяч доларів. Автомобіль був офіційно зареєстрований на ім'я матері Горбенка в травні 2022 року. Крім того, в квітні 2023 року на неї було оформлено новий Range Rover Sport, вартість якого починається від 118 тисяч доларів.

Суто Мамоян є народним депутатом групи "Платформа за життя та мир" і був обраний до Верховної Ради за списками партії "ОП – ЗЖ", яка наразі заборонена. Раніше журналісти фіксували його за кермом автомобіля Mercedes-Benz S500, який був офіційно зареєстрований на кузена депутата. На цього ж родича у квітні 2023 року зареєстрували новий преміальний електромобіль BMW i7 у версії xDrive60. Вартість таких автомобілів починається зі суми приблизно 129 тисяч доларів.

Раніше ми писали, що СБУ показала маєток Симоненка.

  • Вас може зацікавити:

Екссоратник Медведчука замовив убивство депутата у Вінницькій області: фото та відео

Скандальних Торохтія та Гунька виключили з фракції "Слуга народу": фото документів

В Україні судитимуть екснардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років ув'язнення