RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Антикорупціонери вимагають виключити з партії "Слуга народу" голову Харківської облради Тетяну Єгорову-Луценко

Від очільниці "Слуги народу" Олени Шуляк вимагають виключити з партії голову Харківської обласної ради Тетяну Єгорову-Луценко, а також ініціювати відсторонення її від посади, поки НАЗК розслідує корупційну та неправомірну діяльність чиновниці.

Із таким зверненням до керівниці президентської партії звернулися журналісти громадської організації "Стоп корупції".

"СтопКор" звернувся до Олени Шуляк з проханням до депутатів Харківської обласної ради від партії "Слуга народу" ініціювати питання відсторонення Тетяни Єгорової-Луценко від посади голови Харківської обласної ради на період розслідування НАЗК, щоб уникнути тиску високопосадовиці на співробітників облради, а також задля унеможливлення її тиску на водія, який перебуває у підпорядкуванні голови облради", – йдеться у зверненні.

"СтопКор" також закликав Шуляк виключити Єгорову-Луценко з партії, оскільки вона на постійній основі вчиняє "дії, що дискредитують партію та підривають її репутацію".

Як зазначають журналісти-розслідувачі, родина Єгорової-Луценко нещодавно придбала нерухомість на Лазурному узбережжі, а саме – дві незадекларовані квартири у Ніцці, вартість яких сумарно більше мільйона євро, та два ресторани – LE FOLIE’S та MIDI AU SOLEIL, розташовані в Ніцці та Канах. Причому Єгорова-Луценко скористувалася своїм становищем для того, щоб її чоловік на службовому автомобілі дружини та з її відомчим водієм безперешкодно перетинав кордон під час війни й вирішувати сімейні бізнес-справи. У Харківській ОВА на запит журналістів підтвердили, що водія голови облради Валерія Ключко дійсно в 2022 тричі вносили в систему "Шлях" як волонтера , щоб той мав згоду виїжджати з України. Ймовірно, що саме під час однієї з таких поїздок Віталій Луценко й придбав бізнес у Франції.

Голова НАЗК Олександр Новіков відреагував на скандал довкола чиновниці й повідомив, що агентство перевіряє інформацію про закордонний вояж чоловіка Єгорової-Луценко та моніторить її статки.