RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суддя Камша під час війни стягує гроші з Міноборони на користь шахраїв - політолог

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Ніна Камша стягнула з Міністерства оборони 8 млн грн на користь осіб, підозрюваних у шахрайстві.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на блог політолога, директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталія Куліка на "Цензорі".

"Цього разу "розтамажують" Міноборони через ручний суд. Так, рішенням судді господарського суду Дніпропетровської області Камші Н.М. від 28.06.2023р. у справі про банкрутство підприємства "971 Управління начальника робіт" з Міністерства оборони України стягнуто на користь кредиторів 8 млн грн. Рішення ґрунтується на тому, що банкрут є підприємством належним до сфери управління Міноборони та саме – "МО та його службові особи довели це підприємство до банкрутства". У вказаному рішенні суддя Камша Н.М. дійшла до дуже дивних та сумнівних висновків. Вона чомусь вирішила, що саме МО повинно доводити свою невинуватість, а суд чомусь застосовуватиме презумпцію винуватості до МО. Суддя також встановила, що службові особи МО та Центрального будівельного управління МО нібито винні у безоплатному відчуженні майна банкрута. Також суддя відмовила у застосуванні строків позовної давності відносно подій, що відбулися у 2004-2005… Суддя без будь-яких доказів, без вироків, фактично встановила факт скоєння злочину з боку посадових осіб Міноборони та вирішила покарати не посадових осіб, а саме державу (в особі МО) "копійкою", - написав Віталій Кулік.

За словами політолога, 8 млн грн стягнуті з Міноборони на користь особи, яка була засуджена за шахрайство, в тому числі, з земельними ділянками МО.

"По-перше, серед кредиторів банкрута (які через суд отримають кошти з МО) є таке собі ТОВ "Приват Ескорт", керівник та засновник якого Тичинський Євген був засуджений у 2019 році за шахрайство, у тому числі відносно незаконно відчужених земельних ділянок МО. По-друге, основним кредитором банкрута є саме Центральне будівельне управління, яке, на думку судді, також винне у незаконному продажі майна банкрута. По-третє, суддя Камша Н.М. раніше вже розглядала справу за позовом прокурора щодо повернення у держвласність майна банкрута, яке на її ж думку було незаконно відчужене на користь комерційних структур. І вона відмовила прокурору у поверненні цього майна у власність держави у зв'язку із спливом строку позовної давності. Тоді майно було продане ТОВ "Адресъ" (стосовно якого в реєстрі судових рішень більше 100 ухвал у кримінальних справах)… Суддя раніше відмовила прокурору у поверненні майна та стягнула з Міноборони кошти на користь осіб раніше причетних до грабунку банкрута та в цілому МО… Суддя, замість того щоб поновити справедливість і повернути вкрадене (на її думку) у Міноборони майно від комерційних структур, схоже вирішила пограбувати МО вдруге, передати гроші сумнівним шахраям та залишити майно Міноборони тим, хто його вкрав?.. Суддя вже неодноразово в подібних справах займала сторону комерційних структур та бізнесменів. Наприклад у справі щодо стягнення боргів із відомих дніпровських забудовників панів Зайцева та Кагановського", - зазначив політолог.