RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ракетні програми можуть повністю зупинитися: в КБ "Луч" поскаржилися на новий "терор" аудиторів

Постійні перевірки аудиторів КБ "Луч", яке випускає критичні для збройних сил види озброєння, зокрема ракетні комплекси "Вільха", крилаті ракети "Нептун", протитанкові ракетні комплекси "Стугна", можуть призвести до зупинення ракетних програм.

Про це йдеться у зверненні підприємства до КМУ та парламенту.

Читайте також: "Загроза нацбезпеці": У ДержККБ "Луч" прокоментували дії Держаудитслужби

У Держпідприємстві закликають Кабінет міністрів України та Верховну Раду України запровадити мараторій на проведення, зокрема Держаудитслужбою, перевірок підприємств ОПК до припинення військового стану на території України.

Зазначається, що через 10 днів після публічного звернення підприємства з приводу помилковості висновків Держаудитслужби та пов'язаних із цим загроз, 29 вересня ДАСУ знову розпочала ревізію "окремих питань" діяльності КБ "Луч". Зокрема, перевіряли включення прибутку до складу ціни продукції підприємства.

У Держпідприємстві наголошують, що вони за власні оборотні кошти розробляють нові системи озброєння, ліквідують наслідки ракетних ударів, відновлюють та замінюють пошкоджене обладнання та продукцію, здійснюють релокацію виробництва та нарощують виробничі потужності. Ці оборотні кошти формуються прибутком, який одержується, зокрема, від державних контрактів. Вимога Держаудитслужби щодо повернення прибутку є критичною для діяльності підприємства та ставить під питання виживання оборонно-промислового комплексу.

За їх словами, вже третя за час воєнного стану перевірка ДАСУ викликає здивування та відволікає працівників від розробки та виробництва озброєння.

"Дії ДАСУ щодо вилучення ресурсів у підприємств ОПК суперечать державній політиці та призведуть до критичних наслідків", - заявили в КБ.

Раніше ми розповідали про те, що в Україні стартував процес виробництва боєприпасів та озброєння зразка НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Вперше в історії: український "Нептун" знищив в Криму "очі" системи С-400

Вітчизняне КБ "Луч" підтвердило пуски нової ракети - відео

Українську ракету "Нептун" постійно вдосконалюють: але є одне "але"