Поліція розпочала розслідування проти Арестовича: що загрожує скандальному ексраднику ОПУ

Правоохоронці розпочали розслідування через пропаганду насильства ексрадником Офісу президента, блогером та "коучем" Олексієм Арестовичем.

Про це повідомила народний депутат, член фракції політичної партії "Голос" Інна Совсун.

Читайте також: "Цих істот хочеться душити, не відпускаючи": Арестович влип в сексистський скандал через цинічні слова про жінок

За її словами, у правоохоронних органах дали відповідь про початок досудового розслідування після того, як написала заяву.

Вона зазначила, що відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань і поліція зобов'язана провести розслідування. Також отримала відповідь від Генпрокурора, що справу передали в Київську міську прокуратуру.

"За цією історією потрібен постійний громадський контроль. Впевнена - сам Арестович коментує все на світі, окрім заяви на нього в правоохоронні органи, оскільки розуміє, що влип. Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність - більше не норма", - зауважила нардеп.

Вона додала, що йдеться про статтю 300 ККУ "Розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості".

Мінімально санкція статті передбачає штраф до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Водночас максимально - позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Йдеться про "дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені повторно чи за попередньою змовою групою осіб, а також примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію".

Йдеться про ролик, який потрапив в інтернет, де Арестович під час закритих "психологічних семінарів" дозволяв собі сексистські висловлювання та допускав застосування насильства стосовно жінок. Зокрема, він називав їх "істотами" та говорив про бажання "задушити" через їхню поведінку. На цьому тлі возвеличував чоловіків, називаючи "богами" й "ідолами". Після цього нардеп Совсун подала заяву у поліцію.

Раніше "Апостроф" публікував меми, присвячені відставці Олексія Арестовича.

  • Вас також може зацікавити:

Це не перший "прокол": у чому проблема з "випадком Ареcтовича"

Арестович на форумі "хороших русскіх" назвав їх героями: подробиці нового скандалу

На Арестовича написали заяву в СБУ через цинічні слова про українців: відео