RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Бойові виплати в обмін на роботу: на Буковині командир перетворив військових у "ремонтників", фото

На Буковині повідомили про підозру командиру однієї з військових частин, який використовував військовослужбовців для ремонту власного будинку.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідство з'ясувало, що командир однієї з частин у Чернівецькій області доручив підлеглим сержанту та солдату замість оборони країни зробити капітальний ремонт у власному будинку.

Читайте також: Зарахував футболістів на фіктивну службу: на Прикарпатті офіцер ТЦК отримав підозру

При цьому військові отримували виплати в повному обсязі, включаючи бойові доплати по 100 тисяч гривень кожному на місяць. Начальник оформляв нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включаючи доплати за участь у бойових діях.

За даними ДБР більшість особового складу батальйону виконує бойові завдання на сході України. Однак фігуранти домовилися між собою про взаємовигідну угоду: замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

Затриманий командир підозрюється у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), а сержант та солдат – в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України). Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі затримали командира взводу ЗСУ через те, що вимагав відкати за нарахування "бойових".

  • Вас також може зацікавити:

Під Києвом затримали працівника ТЦК: облаштував вдома арсенал, кадри

На Одещині чоловік пройшов ВЛК, але відмовився від служби: як його покарали

"Добазікався": у Харкові затримали військового, який втік з частини на Полтавщині, відео