RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

День святої Катерини: як ворожити, молитись і що заборонено в цей день

Православна церква України перейшла на новоюліанський календар, у зв'язку з чим день Святої великомучениці Катерини Олександрійської, яка є покровителькою пологів, материнства, шлюбу та сімейного щастя за новим стилем вже відзначали 24 листопада, а 7 грудня його святкуватимуть за "старим стилем".

Про це пише УНІАН.

Читайте також: Новий календар ПЦУ: всі дати православних свят на 2024 рік

День святої Катерини вважається важливим святом для всіх жінок. Особливо його чекають незаміжні дівчата, адже в це свято проводять ворожіння на судженого, хоча церква не вітає різні магічні ритуали.

Незаміжній дівчині зранку потрібно було зірвати гілку вишні та поставити в ємність із водою. Якщо на гілці до Різдва з'являться квіти, то шлюб буде дуже щасливим.

Скоринку хліба з вечері потрібно покласти під подушку і сказати "Суджений мій ряджений, приходь скоріше, нагодую тебе". Тоді дівчині має наснитися суджений.

Вранці потрібно набрати в таз або велику миску воду й умитися. Якщо брижі на воді швидко зникнуть, то скоро дівчина зустріне судженого.

Цього дня не можна топити піч та розпалювати багаття, під забороною важка робота, рукоділля та ремонт.

Святу Катерину просять про щасливий шлюб, також їй моляться про ясність розуму.

О, свята великомученице Катерино, обрана посудина чистоти, стовп православ'я, надійна заступниця наша, що явила нам сама провину благати тебе, подвижнице законна, свята на святій горі свято спочиває! Молимо тебе: приникни згори, почуй голос моління нашого, придивися до лиха рабів твоїх, просвіти затьмарення розуму нашого, сотвори нас горня мудрствувати, а не земна! Даруй нам уся, яже до користі прохання: можеш бо многая випросити у возлюбленого Нареченого, Христа Бога нашого. Ми знаємо, як багато може молитва праведного, що поспішає благоутробністю милосердного Бога, Йому ж слава, честь і подяка завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, раніше ми писали, коли Водохреще у 2024 році.

  • Вас зацікавить:

З днем ангела, Катерино! Гарні листівки та найкращі привітання у віршах і прозі

Як ворожити на день святої Катерини: ритуали на долю, нареченого і гроші

Потужні молитви до святої Катерини: про заміжжя, добробут в сім’ї та допомогу