RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як прикрасити вікно на Новий рік: прості способи створення атмосфери свята

Незабаром настане Новий 2024 рік і в рамках підготовки до свят, щоб підняти настрій та створити потрібну атмосферу в будинку, можна прикрасити приміщення. Одним із елементів новорічного антуражу, може стати декорування вікон у приміщенні.

"Апостроф" розповідає як прикрасити вікно на Новий рік.

Читайте також: Чи відпочиватимуть українці на Новий рік і Різдво: скільки буде вихідних

Декорування вікон не просто естетичну насолоду для господарів будинку, а й для тих, хто дивиться на цю красу зовні, з вулиці.

Паперові аплікації

Вікна можна прикрасити паперовими сніжинками. Цей спосіб найбільш популярний у декоруванні вікон квартир, офісів та навчальних закладів. Щоб вирізати з паперу сніжинку, потрібен лист білого паперу та ножиці. Далі потрібно скласти папір у кілька разів, намалювати на ньому бажаний візерунок і вирізати ножицями, намагаючись не виходити за лінії.

Окрім сніжинок, це можуть бути витинанки: сніговики, санки з оленями, ялинки, ялинкові кульки, гірлянди та інші тематичні новорічні фігурки. Прикрасити твоє віконце можуть і різдвяні сюжети: вифлеємська зірка, вертеп, янголятко.

Відмінний декор виходить із паперових гірлянд. Ними також можна прикрасити вікно. А для створення оригінальної гірлянди можна використовувати фрукти, шишки та деякі види спецій.

Як прикрасити вікна на Новий рік, за допомогою зубної пасти

Це досить давній спосіб. Його використали для створення новорічної атмосфери ще наші батьки. Перед нанесенням малюнку необхідно очистити поверхню вікна миючими засобами для скла. У їх складі є компоненти, що знежирюють, що дозволить матеріалам наноситися щільніше, а малюнку - триматися довше.

Спочатку пасту необхідно видавити на блюдце або будь-яку невелику тарілку. Для нанесення пасти можна взяти губку, шматок поролону або пензлика. Малювати так:

  • умочуємо губку в зубну пасту;
  • притискаємо до вікна трафарет;
  • заповнюємо пастою простір усередині трафарету мазками;
  • пізніше, коли паста трохи висохне, зображення можна деталізувати за допомогою дерев'яної палички або пензлика.

Як прикрасити вікна на Новий рік, за допомогою гуаші

Малювати на склі можна гуашшю, а можна придбати вітражні фарби. Їх потрібно брати на водній основі, тому що у них немає такого різкого запаху, вони зручні у застосуванні та змиваються водою.

Фарбою можна намалювати Санта Клауса, зелену ялинку з різнокольоровими іграшками, будиночок, занесений снігом, зірочки, сніжинки, саночки або символ майбутнього 2024 року. Для зручності можна придбати або роздрукувати на папері трафарет.

Поставте на підвіконні гарну страву зі свічками, ялинковими гілками, новорічними кульками та фруктами: апельсинами, мандаринами, лимонами. У шкірку фруктів можна встромити зірочки гвоздики.

Також новорічний натюрморт можна доповнити паличками кориці та цукатами – разом ці смачні прикраси створять справжню ароматну композицію, яка ідеально підходить для зими.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці святкуватимуть Різдво Христове, згідно з новоюліанським календарем.

  • Вас також може зацікавити:

Різдво по фен-шуй: де поставити і як правильно прикрасити ялинку

Церковний календар на грудень: повний перелік свят

Новий календар ПЦУ: усі дати православних свят на 2024 рік