RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Під носом податкової прогнали 21 млрд: БЕБ викрило мережу "короля обнала" Стрелковського

Бюро економічної безпеки провело 35 обшуків та оглядів у компаніях, підконтрольних одному з найбільших конвертаторів України.

Йдеться про В'ячеслава Стрелковського, повідомляє "Економічна правда".

У БЕБ зазначають, що відповідні компанії надавали нелегальні послуги з ухилення від сплати податків та легалізації коштів одержаних злочинним шляхом переважно великим мережам роздрібної торгівлі.

"За результатами обшуків детективи БЕБ вилучили комп'ютерну техніку, а також речі та документи що мають доказове значення у кримінальному провадженні. Загальна сума збитків, що підтверджена проведеними судово-економічними експертизами - 767 млн грн", – йдеться в повідомленні.

В'ячеслав Стрелковський відомий як "Стрелок" за повідомленнями ЗМІ наразі перебуває за кордоном та керує підприємствами, які задіяні в схемі, дистанційно. БЕБ з посиланням на підрахунки аналітиків додають, що обсяг фінансових операцій з ПДВ групи компаній за 2020-2023 складає 21 млрд грн. Такі обсяги не могли проходити без контролю податкової, але навіть після декількох змін керівництва ДПС компанії "Стрелка" продовжували успішно працювати.

Блогер Сергій Іванов пов'язує це з впливом народного депутата Данила Гетманцева, голови комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики. У своєму розслідувані блогер наводить факти сприяння Гетманцева та його заступника в комітеті Ярослава Железняка конвертаційним та контрабандним схемам.