RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коли закінчиться навчання в українських школах: дата

В Україні навчальний рік 2023–2024 має добігти кінця 28 червня. Відповідне рішення пов’язане з воєнним станом, оскільки процес навчання часто порушують повітряні тривоги під час ракетних обстрілів та відключення електроенергії.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Чи буде карантин в школах під час війни: в МОЗ озвучили відповідь

Навчання в Україні у 2023-2024 роках

За рекомендацією уряду, свято "Останнього дзвоника" проведуть у травні, незважаючи на продовження навчального року. А саме - 31 травня 2024 року.

За українським законодавством, адміністрації шкіл наділені правом самостійно встановлювати графіки навчання та канікул. Проте, що стосується весняних, то вони дещо змістилися через продовження навчального року. Тепер вони припадуть на період з 25 по 31 березня поточного року.

Учні навчатимуться на місяць довше, однак є одна деталь - останній місяць називається компенсаторним. Мається на увазі, що у червні будуть проводити атестації та інші заходи, які не вдалося здійснити під час навчального року.

У Міністерстві освіти рекомендують навчати дітей на очній формі у класах, якщо дозволяє ситуація із безпекою. Навчання можливе за умови наявності в школі укриття. Остаточне рішення - за місцевою владою.

Навчальний рік 2022-23 теж подовжували через воєнний стан, який розпочався 1 вересня 2022-го та тривав до 30 червня 2023-го. Воєнний стан дозволяє уряду регулювати тривалість навчання маленьких українців.

Раніше "Апостроф" писав, хто має право на безоплатне харчування в школах.

  • Вас також може зацікавити:

Українські школярі можуть безплатно отримати ноутбуки і планшети: хто в пріоритеті і куди звертатися

В Україні з’явиться перша підземна школа: мер Харкова розповів деталі

Скільки шкіл в Україні працюють з 1 вересня в дистанційному і звичайному режимі: інфографіка