RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Землю накриє затяжна магнітна буря: названо небезпечні дати

Сильна магнітна буря накрила Землю на початку лютого, а наприкінці останнього зимового місяця варто чекати на нове збурення магнітного поля нашої планети.

Про це йдеться на порталі "Meteoagent".

Так, небезпечними днями цього місяця стануть 23 й 24 лютого – саме в ці дні очікуються сильні магнітні бурі. Попередні магнітні бурі в лютому 2024-го були 4, 5 та 16 числа.

Магнітні бурі є порушенням геомагнітного поля нашої планети, та виникають внаслідок потоків заряджених частинок, викинутих Сонцем. Вони відбуваються переважно у високих, середніх і низьких широтах.

Магнітні бурі можуть тривати від трьох до п'яти днів та поділяються на фази:

  • початкова (коли сонячний вітер налітає на Землю);
  • головна (відбуваються зміни в магнітосфері);
  • кінцева (відновлення магнітного поля Землі до звичного значення).

Під впливом магнітних бур на Землі може відбуватися зміна тиску і температури повітря. Це відбувається через те, що корональна маса сонця проникає в атмосферу та взаємодіє з молекулами повітря, що може призводити до утворення полярних сяйв.

Відомо, що сильні магнітні бурі можуть впливати на самопочуття деяких людей, зокрема метеочутливих. Також виявлено, що погіршення самопочуття можуть відчути літні люди, вагітні та особи із хронічними захворюваннями.

Читайте також: Північне сяйво над Україною: користувачі соцмереж поділилися вражаючими фото

Фахівці ж завжди радять звертати увагу на цей фактор та подбати про покращення самопочуття, якщо ви залежні від цього природного періодичного явища.

Як пережити магнітні бурі

У періоди збурення магнітного поля Землі людям рекомендується збільшити фізичне навантаження та більше рухатися. Окрім цього, варто обмежити себе у споживанні шкідливої їжі, особливо надмірно смаженої, гострої, солоної чи солодкої. Фахівці також рекомендують відмовитися від кави, алкоголю, енергетичних напоїв. Натомість краще вживати більше фруктів, овочів, зелені та риби. Також важливо забезпечити достатнє споживання простої води - не менше 1,5 літра на день.

Крім цього, рекомендується регулярно провітрювати приміщення та намагатися більше гуляти на свіжому повітрі. Також важливо уникати нервового напруження і конфліктних ситуацій.

У дні магнітних бур особливо важливий повноцінний сон – він має тривати не менше семи годин. Встановлення режиму сну, коли людина лягає спати й прокидається в один і той же час, також може бути корисним.

Раніше ми публікували фото Супермісяця з різних куточків світу.

  • Вас також може зацікавити:

Криваве полярне сяйво над Україною: вчений пояснив причину рідкісного явища

Кривава "Аврора": фото північного сяйва з різних куточків України

Астрономів вразила зелена комета, яку не бачили з часів кам'яного віку