RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Придумав "хитру" схему: на Вінниччині воєнкоми двічі не змогли мобілізувати чоловіка, який приходив в ТЦК

На Вінниччині не зуміли мобілізувати місцевого жителя, який двічі приходив до ТЦК у нетверезому стані.

Про це йдеться у вироку Вінницького апеляційного суду від 12 лютого 2024 року.

Військовообов'язаний двічі приходив до ТЦК п'яним, його не змогли привезти до навчальної частини.

Читайте також: Воювати непридатні: в Києві ТЦК списав 24 офіцерів запасу під час повномасштабної війни

ТЦК визнав чоловіка придатним до військової служби з мобілізації, він отримав бойовий порядок денний для відправки до військової частини. Але в день відправлення до частини, користуючись тим, що транспорт затримався, мобілізований випив алкоголь і повернувся п'яним.

Йому виписали повістку на іншу дату: він прийшов до ТЦК раніше цієї дати, але знову був у нетверезому вигляді, після чого написав заяву про небажання проходити подальшу службу. Проте суд першої інстанції вважав винність недоведеною. Там заявили, що ухиленням від служби те, що чоловік з'явився до ТЦК того дня, коли його не викликали, вважати не можна.

Далі Вінницький апеляційний суд скасував вирок першої інстанції, визнав чоловіка винним та засудив до трьох років ув'язнення. Але з огляду на те, що чоловік визнав свою провину, не був раніше судимий, не порушував громадський порядок і розкаявся, суд дав йому три роки випробувального терміну.

В Україні одиннадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли, що в Сумській області винесли вирок офіцеру, який відмовився від мобілізації через обмежену придатність до військової служби.

  • Вас також може зацікавити:

Перегрів системи: які виклики несе новий закон про мобілізацію

Нові правила мобілізації: як хочуть змінити умови виїзду з України та вимоги для біженців

Коли Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію: нардеп назвав орієнтовну дату