RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У 7 разів дорожче: в Чернівцях покладуть суперкоштовну бруківку на одній з вулиць

В Чернівцях планують покласти "дорогоцінну" бруківку за майже 48 мільйонів гривень.

Точна цифра вказана на порталі Prozorro.

Читайте також: В "Київпастрансі" назвали інформацію про начебто закупівлю скляних зупинок для повітряної тривоги недостовірною

Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради опублікував кошторис капітального ремонту. Відтак можна дізнатись, що капітальний ремонт вулиці Марії Заньковецької обійдеться в 47 868 290 грн.

Саме такою є ціна пропозицій учасника після закінчення аукціону. Датою оприлюднення договору про капітальний ремонт є 29 грудня 2023 року. Серед найменувань учасників процедури закупівлі вказано ТОВ "Техно-Буд-Центр".

Через це мешканці Чернівців створили петицію про скасування тендеру "Скасувати тендер щодо облаштування пішохідної зони за адресою: вулиця Марії Заньковецької та спрямувати кошти на придбання дронів для ЗСУ". Збирати підписи розпочали 15 січня 2024 року. Загалом з 250 необхідних голосів було набрано 273.

Варто зазначити, що найбільша з вказаних сум – 6,21 млн грн – припадає на придбання кам’яної бруківки (натуральний камінь Platinum Grey). Середній ціновий показник такого каменю – по 4 135 грн/кв. м. Натомість "Наші гроші" зазначають, що каменеобробна компанія "Граніт" пропонує колоту бруківку (також з родовища Кам’яна піч) за ціною 537 грн/кв. м. Тобто це в сім разів дешевше.

Також плануються наступні витрати на такі матеріали:

  • 1,83 млн грн – на водовідвідні бетонні лотки,
  • 1,59 млн грн – на піщано-гравійну суміш,
  • 1,70 млн грн – на кабель з алюмінієвими жилами.

Варто зазначити, що до осені 2024 року планується також облаштувати пішохідну зону і відновити інші елементи благоустрою. Строком виконання робіт підрядником встановлено 1 вересня 2024 року.

Нагадаємо, раніше уряд виділив 17 млрд гривень на ремонт доріг.

  • Вас також може зацікавити:

Кабмін не виділив кошти на "зуби дракона" під Запоріжжям: деталі

Укрнафта значно переплатила за контрактом з компанією Свірського, яка звинувачують в обкраданнях Укргазвидобування - розслідування

На воєнні рейки не перейшли: як виживає українська економіка з 2022 року