RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Коли і як правильно садити редис, щоб отримати гарний урожай

Редис, з яким іноді виникають труднощі у дачників, навесні можна сіяти у ґрунт одним з перших під агроволокном, з початком перших польових робіт. Орієнтовний період, який найкраще підходить для посадки цього коренеплоду - кінець березня-середина квітня.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Посівний календар на березень: що можна садити у першій та у другій половині березня

Редиска переносить нетривалі заморозки до -5 градусів, а проростати починає, коли земля прогрівається до +5 градусів. Посіви можна поетапно продовжувати до початку-середини червня, залежно від спеки. Рослина не стійка к високим температурам, може вирости дерев'янистою і гіркою. Водночас редис можна висадити у серпні чи вересні.

Сіяти насіння треба рядами у невеликі заглиблення 1-2 сантиметрів, інакше не зав'яжуться. Між ними повинно бути 8-10 сантиметрів. Земля має бути пухкою, зволоженою та підживленою гноєм ґрунту. Проріджувати коренеплід необхідно, коли у сіянців буде перший листок. Між редисом має бути відстань у 4 сантиметри. Також можна одразу сіяти рослину з потрібною дистанцією.

У період сходів та росту овочу потрібно постійне зволоження ґрунту, інакше через дефіцит води редиска може не утворитися взагалі або виросте гіркою та порожнистою. Якщо погода суха, варто поливати рослину двічі на день - вранці та ввечері. Водночас бажано не перестаратися з водою, інакше редис потріскається.

Раніше ми публікували великий посівний календар на весну 2022 року.

  • Вас може зацікавити:

Помилки у вирощуванні розсади, які заважають насінню вчасно прорости

Як і з чого можна зробити бирки для розсади: список матеріалів

Як садити буряки та іншу городину: важливі нюанси та чого не варто робити