RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

У Криму відзначили Великдень за західним обрядом: чим запам’яталась служба

У Севастополі римо-католицька громада відзначила Великдень, провівши урочисте богослужіння українською мовою. Цього року свято Великодня для римо-католиків припало на 31 березня.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Місцева громада, присвячена Святому Клименту Римському, попередньо провела кілька служб, включаючи молитву у "Темниці", літургію пристрастей Господніх, Молитву біля Гробу Господнього та Вечір Пасхи.

Читайте також: Папа Римський у великодньому зверненні закликав Україну і Росію обміняти всіх полонених

Всі ці служби входять до Великоднього Тридення. Великий четвер був присвячений спогаду про таємну вечірку, а в Страсну п'ятницю віруючі пройшли хресний шлях і взяли участь у літургії. У Святу суботу відбулося надвечір'я Пасхи, де священик традиційно розпалює багаття і запалює велику пасхальну свічку, відому як "пасхал".

Віруючі потім запалюють свої свічки від Великодня і несуть вогонь додому. Під час святкової великодньої меси віруючі молилися за мир.

Священик прочитав особливу молитву та окропив святою водою приношення, включаючи фарбовані яйця, м'ясні продукти, сіль, хліб та великодню випічку. Ці символічні предмети мають особливе значення у великодній традиції.

Важливо відзначити, що римо-католицька громада у Севастополі зберігає свої традиції та святкує Великдень відповідно до культурної та мовної спадщини українського народу. Це свідчить про різноманіття релігійної практики та важливість поваги до різних вірувань.

Раніше ми публікували добірку привітань та листівок з нагоди Великодня.

  • Вас може зацікавити:

Що можна і не можна робити у Католицький Великдень: заборони і традиції 31 березня

Католицький Великдень 2024: найкращі привітання з великим святом

Містичні ритуали на Великдень: як ворожити на любов, судженого та багатство