RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Луцьку жінка "здавала" місця видачі повісток: як її покарали

У Луцьку було затримано та засуджено адміністраторку Telegram-каналу, яка займалася розголошенням місць видачі повісток - їй дали п'ять років умовно.

Про це повідомляє оперативне командування "Захід".

Така незаконна діяльність громадянки України суттєво ускладнювала процес комплектування лав Збройних сил України та інших військових формувань.

Читайте також: "Їх треба брати за вухо і вести до ТЦК": мер Конотопа записав звернення до Ради щодо мобілізації

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, адміністраторку Telegram-каналу звинуватили у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

Як вдалося встановити, з осені 2023 року вона систематично публікувала повідомлення у своєму каналі, інформуючи підписників про місця, де у Луцьку вручалися повістки. Пізніше цей канал було перейменовано на "Волинь погода" для маскування.

У ході судового процесу обвинувачена визнала свою провину. З огляду на це суд затвердив угоду про визнання винності. Вироком їй було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років з відстрочкою виконання на випробувальний термін. Умовою для запобігання реальному відбуванню покарання стала відсутність скоєння нових злочинів протягом дворічного випробувального терміну.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли про те, яку категорію чоловіків можуть примусово доставляти до ТЦК

  • Вас також може зацікавити

Регата не вдалася: на Тисі затримали чергову групу "спортсменів"-ухилянтів, фото

Скільки ухилянтів шукають за неявку в ТЦК на Волині: озвучена цифра

Що буде з військовим обліком: нардеп озвучив найважливіші зміни у мобілізації