RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Навіщо потрібний ящик під духовкою: більшість використовує його не за призначенням

Ящик під духовкою створений для того, щоб підтримувати температуру щойно приготовлених страв. При проектуванні кухонних плит передбачалося, що господиня зможе прибрати посуд із готовою стравою у шафу під духовку.

Про це повідомляє "Апостроф".

Початкове призначення

Інженери, що проектували кухонні плити, створювали цю конструкцію як своєрідний утеплювач для приготовлених страв. Коли ви виймаєте гарячий посуд з духовки, ви можете помістити його в цю нішу. Таке розташування дозволяє зберігати теплі страви, не займаючи місця на конфорках плити.

Читайте також: Як протерти екран телевізора без розводів: допоможе дешевий засіб

Тепло від працюючих конфорок рівномірно розподіляється по духовці та простору під нею, забезпечуючи оптимальну температуру підтримки вихідної температури їжі.

Вентиляція

Крім теплоізоляції, ящик під духовкою також виконує функцію вентиляції. Коли використовується духовка, вона виділяє значну кількість тепла, яке може підвищити температуру навколишнього середовища і зробити кухню некомфортною. Завдяки спеціальному відділенню внизу відбувається виведення гарячого повітря із робочої зони, що допомагає зберегти правильну температуру.

Розмір та особливості

Розмір шафи під духовкою може змінюватись в залежності від моделі плити. Деякі ящики досить просторі, щоб вмістити великі предмети, тоді як інші компактніші. Зазвичай вони обладнані висувною полицею або решіткою для полегшення доступу.

Використання та догляд

Після того як ви закінчуєте готувати, помістіть гарячі страви в ящик, щоб зберегти їх тепло, звільнив тим самим робочу поверхню. Якщо ж ви все-таки використовуєте його для зберігання посуду, не забувайте регулярно виймати предмети й протирати внутрішню частину вологою ганчіркою.

Раніше ми також розказували, що робити, якщо смартфон повільно заряджається.

  • Вас також може зацікавити:

Як відмити вазу з вузьким горлечком: 6 ефективних способів

Допоможе незвичний засіб: лайфхак з очищення сковороди від нагару

Як відмити плитку від бруду і іржі: допоможе дешевий засіб