RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Коли дані з держреєстрів будуть в ТЦК: нардеп назвала час

В рамках конфлікту, що триває в Україні, ведеться робота зі створення електронного реєстру військовозобов'язаних, який забезпечить військовим доступ до даних про чоловіків віком від 17 до 60 років, що містяться в різних державних реєстрах.

Про це в ефірі "Мі Україна LIVE" повідомила Олена Мошенець.

За словами заступника голови Комітету Верховної Ради України з антикорупційної політики Олени Мошенець, військовослужбовці отримають ці дані вже за кілька місяців. Цей реєстр включатиме інформацію з шести найбільших державних систем, у тому числі податкової, медичної, юстиційної, МВС, ЦВК та міграційної служби.

Читайте також: Скандал з повісткою журналісту: Сирський ініціював службову перевірку дій працівників ТЦК

Новий електронний реєстр було створено відповідно до законопроекту №10062, підписаного президентом України Володимиром Зеленським. Цей закон покликаний прискорити збір, обробку та використання військових даних, а також перевести послуги та процеси для військовослужбовців у зручний цифровий формат.

Цей законопроект має вирішальне значення для обороноздатності країни. Електронний реєстр дозволить швидко та ефективно збирати інформацію про військовозобов'язаних, що забезпечить більш ефективне виконання мобілізаційних заходів та виявлення ухилістів.

Інтеграція даних із державних реєстрів у систему ТЦК (територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки) дозволить військовим автоматизувати процеси обліку військовозобов'язаних, перевіряти їх дані та оперативно реагувати на зміни у їхньому статусі.

Крім того, електронний реєстр підвищить прозорість та підзвітність у системі військового обліку. Централізоване зберігання інформації дозволить виключити дублювання та невідповідність у даних, а також запобігти маніпуляції та фальсифікації.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардепи вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

СБУ використала ТЦК для переслідування журналіста і вручення йому повістки: відеорозслідування

Чи можуть вручити повістку строковику після демобілізації: коментар юристів

Суд дав "смішний" штраф посадовиці Львівського ТЦК, яка підробила документи 17 ухилянтів