RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Головне щоб з квартир відходило лайно: журналіст попередив про катастрофу через нові удари росіян

Удари російських окупантів по енергетиці України можуть стати причиною серйозних проблем, однією із яких є несправність каналізації та неможливість "відходження" екскрементів з квартир. Через це, окрім всього, на людей чекають тиф, чума, масовий мор.

Про це заявив журналіст Юрій Ніколов на своїй Facebook-сторінці.

Він заявив, що масштаби катастрофи від удару росіянами про Трипільські ТЕС важко переоцінити.

"Знищення Трипільської ТЕС плюс попереднє знищення Дніпровської ГЕС, плюс інші знищені об'єкти генерації означають, що у нас тупо не вистачатиме електроенергії вже ось-ось", - наголосив він.

Ніколов заявив, що відбудувати генерацію до зими не вдасться, оскільки це неможливо порівняти навіть з ударами по підстанціях. Проте запропонував варіант розв'язання проблеми.

Читайте також: На Львівщині було пекло: як летіли російські ракети і "шахеди" під час ранкової атаки

"Це газові генератори енергії. Вони потужніші від вуличних бензинових тарантайок. Грубо кажучи, газові генератори можуть закривати до мегавата, достатньо щоб підтримати енергію для лікарні, вулиці, щось таке. Їх можна ставити на облгазових мережах, тобто у кожному містечку і селі. Вони, безумовно, не порішають проблему роботи великих заводів. Але дадуть можливість підтримувати рівень енергії так, щоб НЕ ВІДКЛЮЧИЛИСЬ НАСОСИ КАНАЛІЗАЦІЇ", - зауважив журналіст.

Він назвав цей аспект найголовнішим, оскільки людські екскременти можуть стати каталізатором до розповсюдження небезпечних хвороб, таких як, тиф або чума.

Юрій Ніколов закликав громади не чекати, поки хтось допоможе, а почати працювати з проблемою вже зараз, аби встигнути до зими.

"Місцевим громадам треба прямо зараз бігом включитись в пошук закордоном газових генераторів малої і середньої потужності (великі можна просто не встигнути встановити до зими - бо це все-таки інженерний процес). Мова йде про десятки та сотні тисяч доларів. Тобто треба забити навіть на ремонти шкіл і лікарень, нічого, потерплять ще рік", - пояснив він.

Раніше ми писали, що росіяни атакували два газосховища в Україні під час ранкової атаки.

Вас може зацікавити:

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога

Трипільську ТЕС на Київщині повністю знищено – Центренерго

"Кинджали", "шахеди і крилаті ракети: в Повітряних силах розповіли про роботу ППО