RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

День добрих справ 14 квітня: як відзначають в Україні та світі

В Україні та світі 14 квітня відзначають День добрих справ, яке об’єднує волонтерів з понад 100 країн. На свято традиційно роблять добрі вчинки на користь планети та людей.

"Апостроф" розповідає, як цей день святкують в Україні та інших країнах, про історію свята, а також публікує привітання.

Читайте також: Великдень 2024: як готуватися до сповіді та причастя перед великим святом

Історія свята

У Міжнародний День добрих справ, яке відзначають у другу неділю квітня, волонтери зі всього світу доносять до людей ідею, що добрі вчинки кожного з нас можуть змінити життя всіх на краще. Навіть приємне слово незнайомцеві може покращити його настрій, йому може захочеться передати свій настрій іншому і так по ланцюжку.

Вперше це свято відзначили в 2007 році в Ізраїлі за ініціативи відомої меценатки та бізнес-леді Шарі Арісон. Засновником цього дня вважається благодійна некомерційна організація "Руаха Това" (Добрий дух). Саме таку назву має провідна ізраїльська волонтерська організація, яка об’єднує людей та інші благодійні рухи, що спрямовані на доброчинність. На 10-ту річницю Дня добрих справ, у 2017 році долучилося понад 2,5 мільйона учасників з понад 90 країн світу.

Як святкують в Україні та світі

У 2016 році свято відзначалося у 75 країнах світу та співпрацювало з такими великими містами, як Рим, Сан-Паулу, Гаосюн та Нью-Йорк для створення спецзаходів. Однією з найбільших співпраць в Європі є SPES (Associazione Promozione e Solidarietà) в Італії, яка організувала велику акцію Дня добрих справ у Римі. У цей день проводять марафони та благодійний ярмарок.

До традиції робити добрі вчинки цього дня долучились українські волонтери з Volunteer Community Ukraine у 2019 році. Центри організації є по всій країні, аби щодня розв’язувати важливі проблеми суспільства та допомагати людям. У День добрих справ вони нагадують українцям про важливість щодня робити добрі вчинки.

Раніше ми публікували календар іменин на кожний день квітня.

  • Вас може зацікавити:

Як і з чого зробити патріотичні крашанки на Великдень: поради і інгредієнти

Церковний календар на квітень 2024: на які дати випадають великі свята та поминальні дні

Зі світлим святом Великодня: красиві привітання зі святом своїми словами