RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Замах на в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура міг бути інсценований - ЗМІ

Замах на напад на в.о. заступника голови Державної податкової служби Євгенія Сокура, який попередили правоохоронці 17 серпня 2023, міг бути інсценований. 18 серпня 2023 голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив про "замах на вбивство" свого колишнього помічника Євгенія Сокура. Тоді були затримані двоє чоловіків, а їхньому авто знайшли фото жертви і її автомобіля. Поліція завершила розслідування провадження за ч.1 ст.14; ч.2 ст.121 ККУ (готування до злочину, нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб або вчинене на замовлення) і передала справу до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Як повідомляє агентство УНН, увагу журналістів привернув факт, що ймовірні нападники не дістали біти, якими нібито мали побити Сокура. Журналісти припускають, що завданням обвинувачених було прийти на визначене місце, а не скоїти замах. Виникли питання стосовно часу та місця для замаху – дитячий майданчик на території ЖК.

"Майданчик знаходиться між багатоповерхівками й школою, тому навіть ввечері там достатньо людно, не кажучи вже про 8 ранку четверга, коли й був "замах". Таке місце і час для того, щоб бітами побити людину, могли обрати або ті, хто хоче надовго сісти за ґрати, або ті, хто не планував нічого робити, а їхнім завданням було лише прийти на визначене місце", - йдеться у розслідуванні.

За інформацією журналістів, досі немає результатів експертизи, яка б визначила чи були відбитки пальців обвинувачених на фото, знайдених в авто. Сокур розповів поліції, що впізнав своїх нападників, адже бачив їх, коли відвідував супермаркет. За його словами, вони не дивилися в його бік, а зайшли в магазин, жодних доказів його слів, наприклад, відеозаписів з камер в магазині, у кримінальному провадженні немає. Покази Сокура поставила під сумнів захисник обвинувачених Тетяна Охрімчук. Вона подала заяву про злочин Сокура, який, на її думку, надав слідству неправдиві покази. За її словами, під час допиту і впізнання в.о. заступника голови ДПС неправильно описав її підзахисних.

Журналісти акцентували на тому, що головні свідки по справі (консьєржка і жінка, яка здала квартиру обвинуваченим) – родичі.

"Обидві жінки мають одне й те ж прізвище і зареєстровані за однією адресою, різняться лише номери квартир – один номер 58, другий - 68… Консьєржка поливала квіти в момент "замаху", а її ймовірна родичка повідомила, що під час зустрічі з орендарями бачила у них багато грошей", - зазначається в розслідуванні.

Журналісти припускають, що Гетманцев з Сокуром могли інсценувати напад для того, щоб відвернути увагу від кримінального провадження проти в.о. заступника голови ДПС.

"Журналісти зацікавились персоною Євгенія Сокура і дізналися, що проти в.о. заступника голови ДПС відкрите кримінальне провадження за перевищення службових повноважень. Тоді журналісти також вчергове нагадали, що Сокур – це протеже голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева", - йдеться у розслідуванні.

Посилаючись на власні джерела журналісти стверджують, що Гетманцев тиснув на суддів, які розглядали справу під час досудового розслідування.