RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

21 червня

Всі новини

Скільки "злодіїв в законі" в Україні: відверта відповідь поліції

В Україні з 2020 року зменшилась кількість так званих "злодіїв у законі". Зараз їх налічується вісім.

Про це розповів керівник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель для видання "РБК-Україна".

Читайте також: Жорстокі катування ув’язнених у Божковській колонії: відео 18+ і нові подробиці

За його словами, український парламент ухвалив у червні 2020 року зміни до Кримінального кодексу, що суттєво розширило можливості правоохоронців. Оскільки виник ефективний правовий інструмент боротьби з організованою злочинністю, можливість документування протиправної діяльності "злодіїв у законі" та "смотрящих".

Ще одним вагомим кроком у цьому напрямку стало рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо санкцій проти "злодіїв у законі" та кримінальних авторитетів, які перебувають за кордоном. Це стало знаковою подією, зважаючи на міцні кримінальні зв'язки підсанкційних осіб зі злочинним середовищем в середині країни. Санкційні обмеження передбачають можливість замороження активів, заборони на в'їзд, посилення контролю за фінансовими та комерційними операціями. Все це обмежує можливості "злодіїв у законі" у питаннях фінансування та розширення на міжнародний рівень.

Минулого року Департаменту стратегічних розслідувань надали змогу забороняти в'їзд в Україну "злодіям у законі" та "кримінальним авторитетам", їхнім підконтрольним та наближеним до них особам. Завдяки цьому "злодії в законі", які є прихильниками Росії, не мали змоги потрапити в Україну.

"У сумі від усіх цих заходів маємо такий результат: на початку 2020 року в Україні проживало 34 "злодії в законі". Вони фактично на постійній основі жили тут із сім'ями, дітьми і, користуючись пробілами у законодавстві, добре себе почували. На сьогоднішній день на території України їх перебуває вісім", - пояснив він.

При цьому левова частка з них - фігуранти кримінальних проваджень, а решта перебуває у місцях обмеження волі. Також в країну заборонений в'їзд 382 особам, які представляють злочинний світ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кого із засуджених точно не заберуть на фронт.

  • Вас також може зацікавити:

Зеленський дозволив відправляти на фронт засуджених: що відомо

СІЗО переповнені: скільки в'язнів можна відправити на війну

Мобілізація засуджених: якими будуть умови і де служитимуть