RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Будуть діяти графіки відключень: енергетики уточнили ситуацію зі світлом в Україні

В понеділок, 10 червня, графіки погодинних відключень електроенергії повинні застосувати в період з 16:00 до 22:00.

Про це пише "Укренерго" в Telegram-каналі.

Читайте також: Чи загрожує Україні повний блекаут: відповідь енергетиків

В повідомленні зазначається, що в понеділок, 10 червня, графіки погодинних відключень діятимуть ввечері – в період з 16:00 до 22:00.

"Сьогодні з 16:00 до 22:00 по всій території України обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", – йдеться в дописі.

Енергетики додають, що основною причиною відключень є наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях: “Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак”.

Мінімізувати дефіцит в енергосистемі намагаються за рахунок імпорту та аварійної допомоги з Європи, проте масштаби пошкодження надто великі: "...через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів".

Також енергетики зауважують, що негода станом на ранок знеструмила 10 населених пунктів в Черкаській та Чернігівській областях. Щодо ситуації на Сумщині – там вдалося відновити живлення для всіх споживачів після нічного відключення, що були з технічних причин.

"Укренерго" також зауважує, що ще 470 населених пунктів залишаються без енергоживлення з інших причин. Зокрема через бойові дії фіксують знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, у яких містах можуть менше вимикати світло.

  • Вас також може зацікавити:

Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям

Вимоги до лічильника світла: як правильно встановити прилад обліку

З крана біжить "каламуть": як впливає вимкнення світла на очищення води