RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

Росія вперше скинула на Харків надпотужну бомбу ФАБ-500, - прокуратура

27 червня Росія уперше застосувала під час атаки по Харкову надпотужні новітні бомби ФАБ-500 з універсальним модулем планерування і корекції (УМПК). У результаті удару - травмовано пʼятеро людей.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Росіяни завдали авіаудари по Київському району міста о 15:00 дня. У результаті обстрілу постраждали люди, було пошкоджено приватні будинки, корпуси і гуртожитки вищого навчального закладу, а також будівлю Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Фахівці встановили, що російські військові вперше використали для удару надпотужні модернізовані ФАБ-500 з УМПК. Попередньо, атакували місто з населеного пункту Майський Бєлгородської області.

Росіяни скинули дві такі бомби, однак одна з них потрапила у стіну приватного будинку і не здетонувала. У будинку перебував десятирічний хлопчик. Він не постраждав.

"Фахівці ДСНС вийняли підривний пристрій та витягають з подвір'я нерозірваний снаряд. Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених ЗС РФ", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни за частиною 1 ст. 438 Кримінального кодексу.

Також ми писали, що 27 червня російські окупанти скинули авіабомбу "ФАБ-500" на місто Селидове на Донеччині.